MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki...
fot. Nemoel Nemo/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 2. Omlety

Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki termicznej to jednak w przypadku jajek jest ono stosowane przez krótki czas. Dzięki temu nie pozbawia ich wartości odżywczych i pozwala na zlikwidowanie mogących się do nich dostać z powierzchni skorupki bakterii. Omlet przygotowujemy dodając do niego inne wartościowe składniki takie jak szczypior, cebulkę, paprykę czy pomidora co sprawia, że danie zyskuje jeszcze więcej wartości odżywczych i jest bardzo sycące.

Zobacz również

W czasie wakacji w Gorzowie dzieci się nie zanudzą. Mogą iść z rodzicami na trening

W czasie wakacji w Gorzowie dzieci się nie zanudzą. Mogą iść z rodzicami na trening

Nowy trener, nowe wyzwania , nowi piłkarze - ŁKS Łódź  startuje z treningami

Nowy trener, nowe wyzwania , nowi piłkarze - ŁKS Łódź startuje z treningami

Polecamy

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Co wiesz o samochodach z PRL-u? Rozwiąż quiz

Co wiesz o samochodach z PRL-u? Rozwiąż quiz